Pokud patříte mezi příznivce zrajících sýrů a tedy i hermelínu, určitě vyzkoušejte podle tohoto receptu hermelínový salát, vynikající s čerstvým pečivem.


Potřebný čas: 25 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na hermelínový salát

  • 2 hermelíny (nebo třeba Camembert)
  • 2 – 3 vejce
  • 1 menší cibule
  • 100 g měkkého salámu v celku (šunkový, Junior)
  • 100 – 150 ml majonézy (lépe domácí)
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Jak na to

Nejprve uvaříme vejce na tvrdo, které potom necháme zchladit ve studené vodě.

Oba hermelíny nakrájíme na malé kousky, cca kostičky do 1 cm, a dáme do mísy. Menší cibuli (případně jarní se zelenou natí) nakrájíme na drobno. Měkký salám nakrájíme na tenké proužky, případně kostičky a přidáme také k hermelínu.

Uvařená vejce na tvrdo zchlazená ve studené vodě oloupeme a nakrájíme na drobno, nebo protlačíme do mísy přes salátové sítko.

Ke všem připraveným ingrediencím v míse přidáme nejlépe domácí majonézu a promícháme. Přidáme špetku soli, pepře a opět promícháme.

Hermelínový salát s vejci je vynikající s čerstvým pečivem.

Hermelínový salát
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *