Pokud patříte mezi příznivce zrajících sýrů a tedy i hermelínu, určitě vyzkoušejte podle tohoto receptu hermelínový salát, vynikající s čerstvým pečivem.
Potřebný čas: 25 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na hermelínový salát
- 2 hermelíny (nebo třeba Camembert)
- 2 – 3 vejce
- 1 menší cibule
- 100 g měkkého salámu v celku (šunkový, Junior)
- 100 – 150 ml majonézy (lépe domácí)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Jak na to
Nejprve uvaříme vejce na tvrdo, které potom necháme zchladit ve studené vodě.
Oba hermelíny nakrájíme na malé kousky, cca kostičky do 1 cm, a dáme do mísy. Menší cibuli (případně jarní se zelenou natí) nakrájíme na drobno. Měkký salám nakrájíme na tenké proužky, případně kostičky a přidáme také k hermelínu.
Uvařená vejce na tvrdo zchlazená ve studené vodě oloupeme a nakrájíme na drobno, nebo protlačíme do mísy přes salátové sítko.
Ke všem připraveným ingrediencím v míse přidáme nejlépe domácí majonézu a promícháme. Přidáme špetku soli, pepře a opět promícháme.
Hermelínový salát s vejci je vynikající s čerstvým pečivem.