Výborná lahůdka ideální třeba na oslavu, nebo dámskou jízdu. Špenátová roláda se sýrovou náplní nejen skvěle chutná, ale také dobře vypadá. Vyzkoušejte!


Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí:


Ingredience na špenátovou roládu

  • 400 g mraženého špenátu
  • 3 vejce
  • 120 g polohrubé mouky
  • 1 – 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce oleje

Náplň do rolády

  • 200 g měkkého sýru typu lučina
  • 100 g tvrdého sýra
  • 100 g zakysané smetany
  • 2 stroužky česneku
  • sůl

Nepovinné

  • 200 g plátků kvalitní šunky
  • 100 g plátků tvrdého sýru

Jak na to

Do rozmraženého špenátu vmícháme nejprve lehce rozmíchané žloutky, polohrubou mouku a přidáme prolisovaný česnek se solí a olej. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků se špetkou soli.

Takto připravenou špenátovou směs rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme cca 12 minut. Upečené vytáhneme z trouby a ještě za tepla zavineme i s pečicím papírem – jen tak bez náplně do rolády a necháme vychladnout. Než se tak stane, připravíme si zatím náplň do rolády.

Smícháme lučinu (v lepším případě domácí lučinu) s nastrouhaným tvrdým sýrem a zakysanou smetanou. K tomu na závěr přidáme prolisovaný česnek, osolíme a promícháme.

Vychladlou roládu opatrně rozvineme (pokud chceme, odstraníme pečící papír ;-)) a potřeme připravenou sýrovou náplní. Na ni ještě můžeme podle chuti naskládat plátky šunky, případně sýru a zpět zarolujeme.

Hotovou špenátovou roládu se sýrovou náplní můžeme pro zpevnění zabalit do fólie a dáme ji do chladu ztuhnout.

Špenátová roláda
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *