Někdo je moc nemusí, někdo je zase moc rád. Fazolové lusky na smetaně nejsou ničím výjimečným po stránce zajímavosti, ale mně moc chutnají a ráda si je dám.


Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 2


Ingredience na fazolové lusky na smetaně

  • 400 g zelených fazolových lusků
  • 2 lžíce másla
  • 1 menší cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • 1 lžička cukru
  • 200 g zakysané smetany
  • citronová šťáva

Jak na to

V hlubší pánvi zahřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli. Přisypeme hladkou mouku a upražíme světle zlatavou jíšku.

Přidáme k cibulce fazolky, podlijeme trochou vody nebo zeleninovým vývarem, promícháme, osolíme, osladíme a za občasného zamíchání dusíme do změknutí fazolových lusků cca 8-10 minut.

Když jsou fazolky měkké, přimícháme zakysanou smetanu, necháme přejít varem a podle chuti přidáme šťávu z půlky citronu.

Fazolové lusky na smetaně podáváme s vařenými bramborami a vejcem na tvrdo, nebo ztraceným vejcem.

Fazolové lusky na smetaně
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *