Někdo je moc nemusí, někdo je zase moc rád. Fazolové lusky na smetaně nejsou ničím výjimečným po stránce zajímavosti, ale mně moc chutnají a ráda si je dám.
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 2
Ingredience na fazolové lusky na smetaně
- 400 g zelených fazolových lusků
- 2 lžíce másla
- 1 menší cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- 1 lžička cukru
- 200 g zakysané smetany
- citronová šťáva
Jak na to
V hlubší pánvi zahřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli. Přisypeme hladkou mouku a upražíme světle zlatavou jíšku.
Přidáme k cibulce fazolky, podlijeme trochou vody nebo zeleninovým vývarem, promícháme, osolíme, osladíme a za občasného zamíchání dusíme do změknutí fazolových lusků cca 8-10 minut.
Když jsou fazolky měkké, přimícháme zakysanou smetanu, necháme přejít varem a podle chuti přidáme šťávu z půlky citronu.
Fazolové lusky na smetaně podáváme s vařenými bramborami a vejcem na tvrdo, nebo ztraceným vejcem.
Fazolové lusky na smetaně
Odkazy