Pokud vaříte například kulajdu, nebo připravujete dobrý salát, udělejte k tomu ještě ztracené vejce, které je prostě nenahraditelné. Určitě se vám podaří.


Potřebný čas: 15 minut
Počet porcí:


Ingredience receptu

  • čerstvá vejce (leží bokem na dně)
  • voda
  • 1 – 2 lžíce octu

Jak na to

Stranou si připravíme nádobu se studenou vodou, kam potom hotové ztracené vejce vložíme.

Vodu v hrnci přivedeme k varu a přidáme cca 1 – 2 lžíce octu. Ztlumíme plamen, aby voda nevařila divoce a vařící voda se zklidnila.

V hrnci uděláme naběračkou mírný vír. Ne moc silný, ale tak, aby se voda “točila” a z co nejmenší výšky do tohoto víru vložíme rozklepnuté vejce. Vír by se měl postarat o to, aby se vejce hezky zatáhlo.

Jak je bílek uvařený, počkáme ještě půl minuty a ztracené vejce vytáhneme naběračkou a vložíme do připravené studené vody.

Ztracené vejce
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *