Je to takový příbuzný karbanátků z mletého masa. Holandský řízek je jednoduchý a rychlý, nejlepší asi s bramborovou kaší. Opravdu snadný recept pro každého.
Potřebný čas: 25 minut
Počet porcí: 4
Ingredience receptu
- 400 g mletého vepřového masa
- 100 g goudy
- čerstvě mletý bílý pepř
- sůl
- petrželová nať
Jak na to
Mleté vepřové maso promícháme s nahrubo nastrouhaným sýrem, trochou vody, čerstvě mletým bílým pepřem, solí a jemně nasekanou petrželovou natí.
Rozdělíme na čtyři kusy, ze kterých uděláme silnější placky, které obalíme v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka) a usmažíme je v oleji (vyšší hladina, aby byly řízky potopené) do zlatova.
Holandský řízek je moc dobrý s domácí bramborovou kaší.
Holandský řízek
Odkazy