Vánoční perníčky hned měkké
Vánoční perníčky hned měkké

Vánoční perníčky hned měkké proti zbytku perníkového světa! Zkuste tento recept, který se mi osvědčil a dejte vědět, jak jste dopadli vy při jejich pečení!


Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: 60 – 80 perníčků


Ingredience receptu

Těsto

  • 2 vejce
  • 50 g másla
  • 2 lžíce medu
  • 140 g moučkového cukru
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky koření do perníku (nebo vlastní viz níže)
  • 400 g hladké mouky

Najemno mleté koření do perníčků

  • 1/2 lžičky anýzu
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 hřebíčků

Jak na to

V míse rozšleháme vajíčka, a přilijeme rozpuštěné máslo. Metličkou postupně zašleháme med, cukr, sodu a koření. Pak přisypeme cca polovinu hladké mouky a vařečkou umícháme medovou směs, kterou postupným dosypáváním mouky doladíme tak, aby vzniklo hladké těsto.

Přebytečnou mouku vysypeme na vál a na něm těsto rukama dostatečně vypracujeme tak, aby bylo vláčné. Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme na 15 minut do chladu, ale ideálně necháme odpočinout do druhého dne.

Perníčky vykrajujeme z vyváleného těsta na tloušťku cca 5 – 6 milimetrů a pečeme je na vymazaném, nebo pečícím papírem vyloženém plechu v předehřáté troubě na 150 °C po dobu cca 12 minut. Aby byly vánoční perníčky hned měkké, tak jedna z rad říká, že po upečení je hned sundáme z plechu.

Vyzkoušejte také klasickou polevu na perníčky.

Rady, které jsem našla, aby byly perníčky hned měkké

  • nepřeháníme to s medem
  • místo másla použijeme Heru
  • dostatečně vypracované a odležené těsto
  • vykrajujeme je ze silnější placky
  • po upečení je ihned sundáme z plechu
  • skladujeme v uzavřené nádobě s rozkrojeným jablkem

A jak se povedly perníčky vám? Byly měkké? Napište.

Vánoční perníčky hned měkké
Odkazy
Štítky:    

5 komentářů u „Vánoční perníčky hned měkké

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *