Opravdová dobrota, která si zaslouží vaši pozornost. Připravte si hovězí líčka na červeném víně právě podle tohoto receptu. Jsou skvělé s bramborovou kaší.
Potřebný čas: 90 minut
Počet porcí: 4
Ingredience receptu
- 1 plátek másla
- olej
- 500 g hovězích líček
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 kořenová petržel
- 1/4 celeru
- 1 l silného hovězího vývaru
- 400 ml červeného vína
- 2 bobkové listy
- 4 větší špetky tymiánu
- 1 špetka kmínu
- sůl
- pepř
Jak na to
V tlakovém hrnci si rozehřejeme olej s máslem a vložíme hovězí líčka vcelku. Po obou stranách je zprudka krátce opečeme, aby se maso hezky zatáhlo a konce byly dohněda.
Takto udělané maso vytáhneme z hrnce a na vypečené šťávě osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova. K cibulce přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a osmahneme.
Hovězí líčka dáme zpět do hrnce se zeleninou a okořeníme. Přidáme sůl, pepř, bobkový list, tymián a kmín. Vše dohromady krátce osmahneme a zalijeme připraveným vývarem a vínem tak, aby bylo maso téměř celé ponořené. Uzavřeme tlakový hrnec a na mírném plameni necháme cca hodinu. Pak zkontroluje, zda-li je maso měkké tak akorát.
Vyjmeme maso i bobkový list. vývar se zeleninou v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem a ještě chvíli necháme na mírném plameni zredukovat. Na závěr přidáme plátek másla pro zjemnění chuti.
Hovězí líčka necháme v hotové zeleninové omáčce před podáváním ještě chvíli prohřát.
K takto připraveným hovězím líčkům se hodí například bramborová kaše.