Úžasné, hezky šťavnaté kakaové brownies je podle mě ještě lepší, než to čokoládové. Nevěříte? Pak si udělejte brownies podle tohoto receptu a dejte vědět.
Potřebný čas: 75 minut
Počet porcí: –
Ingredience receptu
- 140 g másla
- 80 g holandského kakaa
- 200 g cukru krystal
- 2 špetky soli
- 1 vanilkový lusk
- 2 vejce
- 65 g polohrubé mouky (lépe celozrná)
- 1 hrst nasekaných oříšků (nepovinné)
Jak na to
Nad vařící vodou si nejlépe v nerezové misce rozpustíme máslo s kakaem, cukrem a solí. Sem tam zamícháme a prohříváme tak dlouho, dokud se všechny ingredience pěkně nespojí do kakaové hmoty. Následně odstavíme a necháme chladnout tak, aby byla lehce teplá.
Rozřízneme si podélně vanilkový lusk, vyškrábeme z něj dřeň a přidáme do kakaové hmoty (případně použijeme vanilkovou esenci, nebo aroma). Přidáme jedno vejce, promícháme důkladně a přidáme druhé. Opět důkladně promícháme. Měli bychom získat lesklou a hladkou směs. Nakonec přimícháme mouku a případně posekané oříšky.
Vzniklou hmotu nalijte do čtvercové formy vyložené pečícím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C. Pečeme cca 30 až 35 minut tak, aby hmota byla ztuhlá.
Hotové kakaové brownies necháme úplně vychládnout. vytažené z formy jej nakrájíme na čtverečky. Brownies vydrží nejlepší zhruba 2-3 dny, protože postupně ztrácí vlhkost, která je nezbytnou součátí té skvělé lahodné chuti.