Pokud máte k dispozici škvarky, neváhejte a připravte si tuto pomazánku, která vám v zimním období přijde vhod. Škvarková pomazánka je delikátní pochoutka.
Potřebný čas: 25 minut
Počet porcí: 4
Ingredience receptu
- 250 g škvarků
- 3 – 4 vejce
- 3 kyselé okurky
- 1 cibule
- 1 lžíce hořčice
- sůl
- pepř
Jak na to
Škvarky umeleme na strojku a dáme do mísy. Dají se také rozmixovat, ale jistější a lepší je použít mlýnek. Uvařená a zchládlá vejce na tvrdo nastrouháme a přidáme ke škvarkům. Stejně tak nakrájenou na kostičky okurku a cibulku na drobno. Vše smícháme dohromady a přidáme hořčici. Podle chuti škvarkovou pomazánku osolíme a opepříme. Opět důkladně promícháme a necháme v chladu odležet.
Škvarková pomazánka, tak jako každá jiná, je vynikající s čerstvým pečivem, nejlépe však s poctivým čerstvým chlebem.
Škvarková pomazánka
Odkazy