Karbanátky z mletého masa se hodí na oběd i večeři a poradí si s nimi každý.
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 2
Ingredience receptu
- 300 g mletého masa (pořádně vychlazené)
- 1 vejce
- 30 g strouhaného parmezánu
- 3 stroužky česneku
- 1 hrst nasekané petrželky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 plátek bílého pečiva
- 50 ml mléka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- strouhanka
- olej na smažení
Jak na to
Pečivo namočíme na několik minut do mléka. Do mletého masa přiklepneme vajíčko, přidáme strouhaný parmezán, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, olivový olej a vyždímané pečivo.
Vše řádné promícháme a z masové hmoty mokrýma rukama vytvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance.
Karbanátky smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.
Karbanátky z mletého masa
Odkazy
Dobré, ale lepší bez olivového oleje. Smažím na sádle.