I když už jen podle názvu je Kinder mléčný řez pro děti, stejně tak bude chutnat také vám. Chutná lépe než kupovaný a rozhodně je v rozumnějším množství.


Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí:


Ingredience na kinder mléčný řez

Těsto na řez

  • 3 vejce
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce oleje
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 2 lžíce kakaa (holandské)
  • 1/2 prášku do pečiva

Tvarohová náplň

  • 6 lžic cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g másla
  • 250 g jemného tvarohu (ve stříbře)
  • 1 kelímek zakysané smetany (cca 200 g)

Jak na to

Prosejeme mouku, kakao a promícháme dohromady s práškem do pečiva. Vejce s cukrem si vyšleháme do pěny a za stálého šlehání přidáme lžíci oleje a postupně pomalu přisypeme sypkou směs. Vše spolu vyšleháme na husté a hladké těsto.

Hotové těsto rovnoměrně vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme na tenkou vrstvu. Dáme do předem vyhřáté trouby na 175 °C a pečeme cca 10 minut. Zda-li je těsto upečené můžeme vyzkoušet špejlí a pokud se nelepí, máme hotovo, vytáhneme a necháme vychladnout.

Než se tak stane, připravíme si do kinder mléčných řezů krém. Vyšleháme si smíchané cukry se změklým máslem do hladké pěny. Přišleháme tvaroh a nakonec zakysanou smetanu. Podle chuti můžeme krém dosladit.

Vychladlý korpus rozpůlíme na dva stejné díly a na jednu polovinu rovnoměrně rozetřeme připravený krém. Druhou polovinou přikryjeme a dáme alespoň na hodinu až dvě, nejlépe však přes noc, do chladničky.

Kinder mléčný řez
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *