I když už jen podle názvu je Kinder mléčný řez pro děti, stejně tak bude chutnat také vám. Chutná lépe než kupovaný a rozhodně je v rozumnějším množství.
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: –
Ingredience na kinder mléčný řez
Těsto na řez
- 3 vejce
- 4 lžíce cukru krupice
- 1 lžíce oleje
- 5 lžic polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaa (holandské)
- 1/2 prášku do pečiva
Tvarohová náplň
- 6 lžic cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 100 g másla
- 250 g jemného tvarohu (ve stříbře)
- 1 kelímek zakysané smetany (cca 200 g)
Jak na to
Prosejeme mouku, kakao a promícháme dohromady s práškem do pečiva. Vejce s cukrem si vyšleháme do pěny a za stálého šlehání přidáme lžíci oleje a postupně pomalu přisypeme sypkou směs. Vše spolu vyšleháme na husté a hladké těsto.
Hotové těsto rovnoměrně vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme na tenkou vrstvu. Dáme do předem vyhřáté trouby na 175 °C a pečeme cca 10 minut. Zda-li je těsto upečené můžeme vyzkoušet špejlí a pokud se nelepí, máme hotovo, vytáhneme a necháme vychladnout.
Než se tak stane, připravíme si do kinder mléčných řezů krém. Vyšleháme si smíchané cukry se změklým máslem do hladké pěny. Přišleháme tvaroh a nakonec zakysanou smetanu. Podle chuti můžeme krém dosladit.
Vychladlý korpus rozpůlíme na dva stejné díly a na jednu polovinu rovnoměrně rozetřeme připravený krém. Druhou polovinou přikryjeme a dáme alespoň na hodinu až dvě, nejlépe však přes noc, do chladničky.