Jednoduchý recept na dobrý sladký pokrm. Jáhlová kaše bude chutnat i dětem a navíc mají jáhly vysokou výživovou hodnotu díky obsahu minerálních látek.
Potřebný čas: 25 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na jáhlovou kaši
- 1 hrnek jáhel
- 3 hrnky mléka
- 50 g másla
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce medu
- 1 špetka soli
- cukr krupice
Jak na to
Jáhly spaříme vroucí vodou a necháme je chvilku okapat. Dáme je do kastrolu, zalijeme je mlékem, přidáme máslo s vanilkovým cukrem, med, špetku soli a za občasného zamíchání jáhly vaříme zhruba 15 minut, dokud se mléko nevsákne a nevznikne jáhlová kaše.
Hotovou jáhlovou kaši podle chuti dosladíme a podáváme například posypanou skořicí nebo kakaem.
Jáhlová kaše
Odkazy