Jednoduchý recept na dobrý sladký pokrm. Jáhlová kaše bude chutnat i dětem a navíc mají jáhly vysokou výživovou hodnotu díky obsahu minerálních látek.


Potřebný čas: 25 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na jáhlovou kaši

  • 1 hrnek jáhel
  • 3 hrnky mléka
  • 50 g másla
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce medu
  • 1 špetka soli
  • cukr krupice

Jak na to

Jáhly spaříme vroucí vodou a necháme je chvilku okapat. Dáme je do kastrolu, zalijeme je mlékem, přidáme máslo s vanilkovým cukrem, med, špetku soli a za občasného zamíchání jáhly vaříme zhruba 15 minut, dokud se mléko nevsákne a nevznikne jáhlová kaše.

Hotovou jáhlovou kaši podle chuti dosladíme a podáváme například posypanou skořicí nebo kakaem.

Jáhlová kaše
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *