Připravte si snadný a zdravý pokrm. Placky z ovesných vloček můžete použít také jako přílohu, k salátu, nebo si je vzít do práce jen tak na svačinu.
Potřebný čas: 25 minut + hodina namočení
Počet porcí: 2
Ingredience na placky z ovesných vloček
- 100 g ovesných vloček
- olej
- 1 cibule
- 1 vejce
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- majoránka
- 4 stroužky česneku
Jak na to
Vločky propláchneme, dáme do mísy a zalijeme je vařící vodou (cca 200 ml) tak, aby byly potopené, ale zároveň vyloženě neplavaly. Necháme je cca hodinku namočené a pak případnou přebytečnou vodu slijeme.
Na pánvi s trochou rozehřátého oleje osmahneme dozlatova cibulku a přidáme ji k vločkám, stejně tak i vejce, sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek a důkladně promícháme.
Pokud by se stalo, že je směs příliš řídká, můžeme si pomoci přidáním trochy mouky nebo nenamočených ovesných vloček.
Na pánev s rozehřátým olejem klademe jednotlivé těstové placičky (pomůžeme si lžící) a smažíme dozlatova z obou stran, jako bramboráky. Hotové placičky z ovesných vloček skládáme stranou na talířek s ubrouskem.