Kdo má rád sladké a k tomu kokos, pro toho musí být tato kokosová roláda neodolatelná. Překvapte návštěvu vynikající domácí roládou k odpolední kávě.


Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí:


Ingredience na kokosovou roládu

Těsto

  • 5 vajec
  • 160 g cukru krupice
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu (nebo vanilkový lusk / vanilkový cukr)
  • 1/2 lžičky kokosového extraktu (není nutné)
  • šťáva z 1 citronu
  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 125 g strouhaného kokosu

Krém

  • 125 g strouhaného kokosu
  • 400 g smetanového sýra (Philadelphia, Buko)
  • 100 g změklého másla
  • strouhaná kůra z 1 citronu
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu (nebo vanilkový lusk / vanilkový cukr)
  • 125 g cukru moučka

Jak na to

V míse ušleháme vejce do pěny. Poté postupně přisypáváme cukr a šleháme. Dále přidáme vanilkový a kokosový extrakt a šťávu z citronu (místo extraktu: podélně rozřízneme vanilkový lusk a z jedné poloviny vyškrábneme semínka. Kokosový extrakt není nutný). Po dvou minutách míchání přidáme prosetou hladkou mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva a mícháme metličkou, až se vše krásně spojí. Nakonec přisypeme kokos, promícháme a těsto rovnoměrně vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. V předem vyhřáté troubě na 180 °C pečeme dozlatova cca 10 – 12 minut.

Plech s těstem vytáhneme a ještě teplý plát opatrně překlopíme na lehce navlhčenou kuchyňskou utěrku, stáhneme pečící papír a plát i s utěrkou stočíme do rolády. Necháme vychladnout.

Zatím si nachystáme kokosovou náplň. Nejdříve si na rozehřáté pánvi lehce opečeme strouhaný kokos. Smetanový sýr ušleháme s máslem dohladka. Přidáme citronovou kúru, vanilkový extrakt (vyškrábnutá semínka z druhé poloviny vanilkového lusku), cukr moučku a nakonec ještě vmícháme strouhaný a lehce opečený kokos.

Když je plát těsta vychladlý, rozvineme roládu, potřeme krémem a opět zavineme do rolády (už bez utěrky). Malou část krému si můžeme ponechat na potření povrchu rolády. Pokud ne, před podávání posypeme moučkovým cukrem. Hotovou kokosovou roládu dáme alespoň na hodinu do ledničky.

Kokosová roláda
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *