Pro všechny příznivce rizota je zde recept na trochu jiné, než z rýže a to na kroupové rizoto. Vyzkoušejte tento zdravý a dietní recept s kroupami.
Potřebný čas: 50 minut
Počet porcí: 2
Ingredience na kroupové rizoto
- 2 kuřecí prsíčka
- 1 cm silný plátek másla
- 1 menší cibule (nebo 2 šalotky)
- 2 stroužky česneku
- 200 g ječných krup
- 150 ml bílého vína
- až 750 ml kuřecího vývaru
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- strouhaný parmezán na posypání
Jak na to
Nejdříve si připravíme kuřecí maso. Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousíčky. Připravíme si wok pánev. Rozehřejeme ji s plátkem másla a přisypeme na drobno nakrájenou cibuli s nasekaným česnekem a několik minut restujeme. Přidáme kousky kuřecího masa, osolíme, opepříme a asi 4 – 6 minut vše restujeme, dokud maso nezbělá. Poté vmícháme kroupy a vše restujeme ještě několik dalších minut, až se všechny zrníčka obalí máslem. Přilijeme bílé víno a mícháme tak dlouho, dokud se vše nevstřebá. Pak přilijeme asi 500 ml vývaru a vaříme zvolna za občasného míchání cca 40 minut, dokud kroupy nezměknou. Podle potřeby přiléváme vývar.
Hotové kroupové rizoto s kuřecím masem naservírujeme na talíře, posypeme strouhaným parmezánem a podáváme.