Kroupová polévka v zimě dobře zahřeje a dodá energii. Tato varianta je se zeleninovým vývarem a bez uzeného masa, takže o něco málo dietnější. Zkuste ji. Potřebný čas: 60 minut Počet porcí: 4 – 6 Ingredience na kroupovou polévku 1
Šoulet
Stejně jako u mnoha jídel, i na šoulet se recepty liší. Jedná se o židovské jídlo, které se připravuje z luštěnin, jako jsou fazole, hrách či kroupy aj. Potřebný čas: 60 minut Počet porcí: 4 Ingredience na šoulet 250 g
Kroupové rizoto
Pro všechny příznivce rizota je zde recept na trochu jiné, než z rýže a to na kroupové rizoto. Vyzkoušejte tento zdravý a dietní recept s kroupami. Potřebný čas: 50 minut Počet porcí: 2 Ingredience na kroupové rizoto 2 kuřecí prsíčka
Černý kuba
Houbový, neboli černý kuba je velice oblíbený, nejen vánoční a jihočeský, pokrm z krup a čerstvých, nebo sušených hub. Připravte si tuto tradiční pochoutku. Potřebný čas: 60 minut Počet porcí: 4 Ingredience na černého kubu 300 g ječných krup 2
Houbový kuba
Vynikající houbový kuba (nebo také jako černý kuba) je známý a tradiční recept české kuchyně, který musí znát každý milovník hub. Máte-li houby, neváhejte! Potřebný čas: 60 minut Počet porcí: 4 Ingredience receptu 500 g krup (velké ječné kroupy) olivový