Kroupová polévka v zimě dobře zahřeje a dodá energii. Tato varianta je se zeleninovým vývarem a bez uzeného masa, takže o něco málo dietnější. Zkuste ji.
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 4 – 6
Ingredience na kroupovou polévku
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 větší mrkev
- 1 menší petržel
- 1 velká brambora
- 150 g ječných krup
- 1,5 – 2 l zeleninového vývaru (můžeme nahradit vodou)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce nasekané petrželky
- sůl
- mletý pepř
Jak na to
Cibuli nakrájíme na jemno, česnek nasekáme. Ostatní zeleninu nakrájíme na přiměřené velké kostičky. Na dvou lžičkách olivového oleje necháme zesklovatět cibuli s česnekem. Přidáme ostatní zeleninu, osolíme, opepříme a vše několik minut restujeme, dokud se vše hezky nerozvoní.
Pak přidáme ječné kroupy a ještě chvíli restujeme. Zalijeme vývarem a vaříme na mírném ohni asi 45 minut, dokud kroupy nezměknou.
Na závěr do kroupové polévky přidáme nasekanou petrželku a můžeme podávat. Variantou je také kroupoví polévka s uzeným masem.
Kroupová polévka
Odkazy