Halušky nemusíte dělat pouze s brynzou, ale můžete zkusit také jinou variantu. Dopřejte si tyto vynikající halušky se zelím a slaninou. Budete se olizovat!


Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na halušky se zelím a slaninou

  • 500 g kysaného zelí
  • 1 větší cibule
  • 200 g slaniny v celku
  • 1 lžička oleje
  • 600 g brambor (varný typ C)
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl

Jak na to

Nejdříve se pustíme do zelí, které se musí nějakou dobu dusit. Zelí propláchneme a necháme chvíli okapat. Na pánvi na lžičce oleje osmahneme na jemno nakrájenou cibuli a pak přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Necháme chvíli orestovat a pak přidáme zelí. Podle chuti osolíme, přiklopíme poklicí a necháme dusit.

Brambory oloupeme a najemno nastrouháme do větší mísy. Trochu je vymačkáme a slijeme přebytečnou vodu. Přisypeme k nim mouku, jedno vejce a osolíme. Vypracujeme těsto, které nemá být příliš řídké, ale ani příliš tuhé.

Ve velkém hrnci přivedeme k varu lehce osolenou vodu a přes síto nebo haluškovač protlačíme těsto na halušky do vody. Vaříme asi 8 minut, dokud nevyplavou na hladinu a pak je sebereme děrovanou naběračkou a uschováme na teplém místě. Jakmile jsou všechny halušky hotové, smícháme je s podušeným zelím se slaninou, promícháme a můžeme podávat.

A příště to nemusí být halušky se zelím a slaninou, ale halušky s brynzou.

Halušky se zelím a slaninou
Odkazy
Štítky:                

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *