Pokud patříte mezi ty, co rádi dietní králičí maso a máte po ruce králíka, pak neváhejte a klidně na nedělní oběd připravte skvělého králíka na paprice.
Potřebný čas: 1 hodina, 25 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na králíka na paprice
- 1 přední polovina králíka (hlava, krk, plece, hrudí)
- 3 lžíce oleje
- 1 velká cibule
- 1 lžička mleté sladké papriky
- sůl
- 200 ml hovězího vývaru
- 200 ml zakysané smetany
- 1 lžíce polohrubé mouky
- šťáva z 1/2 citronu
Jak na to
Přední půlku z králíka omyjeme, odblaníme a nakrájíme na 4 porce.
Na rozehřátém oleji si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme lžičkou mleté sladké papriky, krátce osmahneme (krátce, aby nezhořkla), přidáme králičí maso a po všech stranách ho opečeme.
Chvíli králíka dusíme pouze ve vlastní šťávě. Následně osolíme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka zhruba hodinu a čtvrt. Během dušení králíka otočíme.
Hotové měkké králičí maso dáme stranou do mísy a zakryjeme. Do šťávy přimícháme zakysanou smetanu dobře smíchanou s moukou a krátce povaříme. Dochutíme šťávou z citronu a hotovou smetanovou omáčku přecedíme na maso.
Králík na paprice se podává s kynutým houskovým knedlíkem nebo rýží.