Pokud vás láká opravdu dobrá kuřecí čína, vyzkoušejte ji podle tohoto receptu. Výborný mix chutí v čínském stylu. Vynikající například s jasmínovou rýží.
Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: 2
Ingredience na kuřecí čínu
- 2 kuřecí prsíčka
- 3 lžíce sojové omáčky
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce solamylu smícháme se dvěma lžícemi vody
- 2 lžíce vinného octa
- 2 lžičky třtinového cukru
- 100 g nesolených arašídů
- 1 svazek (asi 4 kusy) jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- 200 ml kuřecího vývaru
Jak na to
Kuřecí prsa omyjeme, očistíme, nakrájíme na menší kousíčky a dáme do hlubší misky. Připravíme si marinádu z 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce olivového oleje a 1 lžíce solamylu smíchaného s 1 lžící vody a touto marinádou zalijeme kuřecí kousíčky. Promícháme, aby se všechny kousky masa obalily marinádou. Misku zakryjeme víčkem, talířkem, nebo potravinovou folií a dáme na 30 minut do ledničky.
Mezitím si nachystáme omáčku ze zbývající části sojové omáčky (2 lžíce), olivového oleje (2 lžíce), solamylu (1 lžíce + 1 lžíce vody), vinného octa a cukru. Vmícháme arašídy, na tenká šikmá kolečka nakrájenou jarní cibulku a nasekaný česnek, promícháme a odložíme stranou.
Pořádně si rozehřejme pánev wok, na které zprudka opečeme kuřecí kousky. Až zbělají, budou propečené, ale stále šťavnaté (cca 7 minut). Přidáme omáčku, promícháme a vaříme několik minut. Podle potřeby můžeme zalit kuřecím vývarem – získáme tak více šťávy.
Kuřecí čínu podáváme například s jasmínovou rýží.