Jedna z dalších variant, jak si připravit kuřecí maso. Vyzkoušejte tento recept na kuřecí kari s rýží. Jedná se o velice snadnou a chutnou úpravu kuřecího.
Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: 4
Ingredience receptu
- 500 g kuřecího masa (kuřecí prsa)
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce červené kari pasty
- 2 lžíce bambusových výhonků
- 2 lžičky rybí omáčky
- 1 plechovka kokosového mléka (cca 400 ml)
- šťáva z 1/2 limetky
- 1/4 lžičky kurkumy
- hrnek rýže (cca 250 g)
Jak na to
Rýži propláchneme a dáme ji na mírném ohni vařit.
Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. V pánvi wok rozehřejeme olej, na kterém zprudka osmažíme kuřecí kousky. Předěláme do mísy a udržujeme v teple. Do woku dáme červenou kari pastu, necháme chvíli prohřát, přidáme bambusové výhonky, rybí omáčku, kokosové mléko a šťávu z limetky. Promícháme a necháme několik minut provařit. Kuřecí maso vrátíme zpět, přidáme kurkumu, promícháme a vaříme, dokud maso nezměkne. Trvá to přibližně 10 minut.
Kuřecí kari podáváme s vařenou rýží.
Kuřecí kari s rýží
Odkazy