Pokud máte rádi plísňové sýry, určitě si pečený hermelín nebo camebert udělejte. Je to snadný recept a upéct se dá v troubě i remosce, případně ugrilovat.
Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: 2
Ingredience receptu
- 2 hermelíny
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 větší plátky anglické slaniny
- 1/2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky červené papriky
Jak na to
Připravíme si dva kousky alobalu tak velké, abychom do nich mohli zcela zabalit jednotlivé kusy hermelínu. Alobal potřeme olejem, na který položíme plátek slaniny a přidáme několik koleček cibule. Také hermelín lehce potřeme olejem a obalíme nebo rovnoměrně posypeme červenou paprikou a položíme na cibuli. Na vrch hermelínu přiložíme opět několik koleček cibule, přidáme rozetřený nebo na plátky nakrájený česnek. Přes hermelín přetáhneme přesahující konce slaniny a zabalíme do alobalu. Takto připravené balíčky dáme péct do trouby předehřáté na 180°C asi na 20 minut. Pečený hermelín podáváme například s vařenými bramborami.