Zbožňujete meruňky a jste na sladké? Pak si rozhodně musíte udělat kynuté meruňkové knedlíky posypané tvarohem, cukrem a přelité rozpuštěným máslem. Hmmm!


Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté těsto

  • 500 g polohrubé mouky
  • 20 g droždí
  • 220 ml vlažného mléka
  • 1/2 lžičky cukru krupice
  • 1 vejce
  • 1 špetka soli

Náplň

  • cca 1 kg meruněk

Dokončení

  • tvaroh
  • cukr moučka
  • máslo

Jak na to

Nejprve si připravíme kvásek. Droždí si rozdrobíme, zasypeme cukrem krupice a přidáme cca 3 – 4 lžíce vlažného mléka. Na teplejším místě necháme vykynout.

Do mísy dáme prosátou mouku, vejce, špetku soli, zbývající mléko a vykynutý kvásek. Vypracujeme si polotuhé těsto, zakryjeme například utěrkou a necháme cca 30 minut kynout. Mělo by být hezky kypré.

Hotové kynuté těsto si rozdělíme na stejné dílky, případně rovnou od oka uždibujeme a balíme do těsta opláchnuté meruňky.

Knedlíky vaříme v hrnci s osolenou vařící vodou cca 10 minut. Při vytahování a položení na talíř je nahoře propíchneme vidličkou, aby vypustily páru a pak se nezcvrkly.

Kynuté meruňkové knedlíky podáváme podle chuti s tvarohem, posypané moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

Meruňky nebo třeba švestky nemusíte balit pouze do kynutého těsta, ale můžete zkusit pro změnu třeba meruňkové knedlíky z tvarohového těsta.

Kynuté meruňkové knedlíky
Odkazy
Štítky:                

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *