Připravte si doma podle tohoto receptu vynikající lasagne se špenátem. Případně můžete přidat také kousky kuřecího masa. Jedná se o lehký a výborný pokrm.
Potřebný čas: 90 minut
Počet porcí: 4 – 6
Ingredience receptu
- 600 g mražených špenátových listů
- 5 stroužků česneku
- 1 menší cibule
- 2 vejce
- 400 g ricotty
- 60 g strouhaného parmezánu
- 100 g strouhané mozzarelly
- 15 plátků lasagní
- 200 – 250 g rajčatové omáčky nebo pyré
- 1 hrstka nasekané bazalky (může být i sušená)
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- kousek másla na vymazání
Jak na to
Ve větší pánvi na mírném ohni necháme povolit rozmražený špenát s troškou vody. Jakmile špenát povolí, přidáme 3 stroužky jemně nasekaného česneku a chvíli dusíme. Podle chuti osolíme a opepříme. Necháme lehce vychladnout.
Na další rozehřáté pánvi na 2 lžičkách olivového oleje zpěníme najemno nakrájenou cibuli. Jakmile cibulka změkne a chytne lehce zlatou barvu, přidáme nasekaný česnek a vše několik dalších minut restujeme.
Ke špenátu přilijeme rozšlehané vejce, ricottu, polovinu parmezánu a polovinu mozzarelly. Na závěr přidáme směs z cibule a česneku. Důkladně promícháme, dokud se vše nespojí. Podle chuti osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Zapékací místu vymažeme kouskem másla a dno zalijeme trochou rajčatové omáčky, do které jsme přimíchali nasekanou bazalku. Pak začneme postupně vrstvit plátky lasagní a špenátovou směs. Poslední vrstvou by měly být lasagne. Jakmile máme vše navrstvené, přelijeme zbytkem rajčatové omáčky a posypeme zbytkem parmezánu.
Zakryjeme alobalem a pečeme cca 60 minut. Na posledních 10 minut odstraníme alobal, posypeme zbytkem mozzarelly a dopečeme.