Máte doma čerstvá a zralá rajčata, nebo se vám jich urodilo mnoho? Udělejte si rajčatové pesto z čerstvých rajčat. Můžeme udělat nahrubo nebo rozmixovat.
Potřebný čas: 15 minut
Počet porcí: 4
Ingredience receptu
- 4 – 5 lžic piniových oříšků
- 500 g zralých rajčat
- 1 větší svazek čerstvé bazalky
- 3 stroužky česneku
- 150 g strouhaného parmezánu
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Jak na to
Na rozehřáté pánvi lehce opražíme piniové oříšky, necháme trochu vychladnout a v mixéru rozemeleme na prášek. Vysypeme do připravené mísy.
Rajčata zbavíme slupek tím, že je na 2 minuty ponoříme do horké vody. Pak jde slupka lehce odstranit. Jakmile se zbavíme slupek, rajčata nasekáme na co nejmenší kousíčky, nebo je rozmixujeme v robotu a přidáme je k piniovým oříškům.
V hmoždíři nebo v kuchyňském robotu jemně rozemeleme bazalku s česnekem a přidáme je do misky s rajčaty. Přisypeme strouhaný parmezán.
Vše polijeme trochou olivového oleje (podle potřeby), dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Nakonec důkladně promícháme.