Výborný, lahodný a nepečený čokoládový dort, který poslouží skvěle jako osvěžující dezert po dobrém jídle, nebo jen tak. Nejlepší je dobře vychlazený.
Potřebný čas:30 minut
Počet porcí: –
Ingredience na nepečený čokoládový dort
- 100 g sušenek (máslové sušenky, Club, Esíčka,…)
- 50 g rozpuštěného másla
- 250 g kvalitní čokolády na vaření
- 2 bílky
- 1 špetka soli
- 85 g krupicového cukru
- 285 ml smetany ke šlehání
- 1 – 2 lžíce rumu
Jak na to
V robotu rozmixujte sušenky a přimíchejte k nim rozpuštěné máslo a rozmícháme, aby vznikla taková sušenková hmota. Následně ji rovnoměrně rozetřeme na dno dortové formy s odnímatelným dnem o průměru cca 20 cm a dáme do chladu.
Čokoládu rozlámeme na menší kousky a rozpustíme ji v nerezové misce nebo kastrolku nad mírně vařící vodou. Ve vodní lázni vyšleháme také bílky se špetkou soli a pak do sněhu pomalu vmícháme cukr a došleháme. V další misce ušleháme smetanu do polotuhé konzistence.
Do sněhu z bílků nalijeme rozpuštěnou čokoládu, pak přidáme šlehačku a 2 lžíce rumu nebo nějaké brandy. Tuto čokoládovou hmotu nalijeme na sušenkový základ a povrch uhladíme.
Hotový nepečený čokoládový dort dáme chladit alespoň na 4 hodiny, lépe však přes noc. Před podáváním můžeme poprášit moučkovým cukrem, případně dobrou, nastrouhanou čokoládou.
Tip na nejlepší kuchařku!