Americké brambory
Americké brambory

Se slupkou nebo bez? Říká se, že americké brambory proto, že američané jsou líní je loupat. Těžko říci, co je na tom pravdy, ale určitě si je udělejte.


Potřebný čas:40 minut
Počet porcí: 4


Ingredience receptu

  • 1 kg nových brambor (varný typ B)
  • 5 – 7 lžic oleje (případně sádlo)
  • sůl

Jak na to

Brambory si nejprve důkladně očistíme od nečistot například kartáčkem a opláchneme.

Nakrájíme je na měsíčky. Pokud máme malé brambory, stačí na čtvrtky.

Na hlubší plech dáme olej, případně rozpuštěné sádlo a rovnoměrně naklademe brambory (prostě je dáme na plech a s plechem troch “zatřepeme”).

Brambory dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme je cca 15 minut zprudka, pak troubu zeslabíme cca na 170 °C a dopečeme do měkka ještě asi 10 – 15 minut. Během pečení brambor s nimi sem tam zatřepeme, aby se k sobě nepřipékaly. Solíme až upečené brambory.

Americké brambory se hodí jako příloha a záleží jen na vás, k čemu si je uděláte.

Pečené americké brambory
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *