Se slupkou nebo bez? Říká se, že americké brambory proto, že američané jsou líní je loupat. Těžko říci, co je na tom pravdy, ale určitě si je udělejte.
Potřebný čas:40 minut
Počet porcí: 4
Ingredience receptu
- 1 kg nových brambor (varný typ B)
- 5 – 7 lžic oleje (případně sádlo)
- sůl
Jak na to
Brambory si nejprve důkladně očistíme od nečistot například kartáčkem a opláchneme.
Nakrájíme je na měsíčky. Pokud máme malé brambory, stačí na čtvrtky.
Na hlubší plech dáme olej, případně rozpuštěné sádlo a rovnoměrně naklademe brambory (prostě je dáme na plech a s plechem troch “zatřepeme”).
Brambory dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme je cca 15 minut zprudka, pak troubu zeslabíme cca na 170 °C a dopečeme do měkka ještě asi 10 – 15 minut. Během pečení brambor s nimi sem tam zatřepeme, aby se k sobě nepřipékaly. Solíme až upečené brambory.
Americké brambory se hodí jako příloha a záleží jen na vás, k čemu si je uděláte.