Můžete je také koupit, ale proč si neudělat italské piškoty savoiardi doma? Není na tom nic těžkého. Budou se vám hodit také do skvělého domácího tiramisu.
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 25 – 30 piškotů
Ingredience na savoiardi
- 3 vejce
- 1 špetka soli
- 75 g cukru krupice
- 90 g hladké mouky
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 50 g cukru moučka
Jak na to
Z oddělených bílků, špetky soli a cukru krupice ušleháme tuhý a lesklý sníh. Žloutky lehce prošleháme a pomalu a lehce je vmícháme do sněhu. K této hmotě prosejeme hladkou mouku smíchanou s kukuřičným škrobem a opatrně promícháme tak, aby nám hmota zůstala nadýchaná.
Hotovou směs dáme do cukrářského sáčku s velkou hladkou špičkou a na plechy (2 – 3) vyložené pečícím papírem naneseme jednotlivé piškoty. Tyto posypeme přes malé sítko polovinou cukru moučky a počkáme, až se cukr rozpustí. Pak posypeme zbývající polovinou cukru.
Piškoty pečeme dozlatova v předem vyhřáté troubě na 175 °C po dobu cca 15 minut. Upečené necháme vychladnout například na grilovací mřížce.