Jednoduchá a zdravější buchta z ovesných vloček s ovocem, která vám bude chutnat. Ovoce můžete zvolit jakékoliv drobnější, ale klidně i větší nakrájené.
Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: –
Ingredience na buchtu z ovesných vloček
- 280 g ovesných vloček
- 4 vejce
- 1 špetka soli
- 300 g bílého jogurtu
- 1 kypřící prášek do perníku / pečiva
- 50 g medu
- 250 g měkkého tvarohu
- 400 g ovoce
Jak na to
Ovesné vločky si nejprve rozmixujeme na prášek. Část vloček můžeme nechat i na hrubší kousky, případně nechat i nějaké vcelku.
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli ušleháme sníh. Žloutky smícháme s bílým jogurtem, ovesnými vločkami, práškem do pečiva / perníku a medem. K této směsi nakonec lehce vmícháme sníh z bílků a vzniklé těsto nalijeme do pekáčku nebo hlubokého plechu vyloženého pečícím papírem.
Drobné ovoce, nebo jiné, pokrájené na kousky mícháme s tvarohem. Připravenou směs rovnoměrně rozetřeme na těsto.
Připravenou buchtu z ovesných vloček s ovocem pečeme 25 – 30 minut v předem vyhřáté troubě na 180 °C.