Kdo říká, že s rizotem nutně souvisí rýže? Připravte si toto chutné a zdravé jáhlové rizoto s kuřecím masem a zeleninou, posypané nastrouhaným tvrdým sýrem.
Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: 2
Ingredience na jáhlové rizoto
- 1 cibule
- 200 g jáhel
- sůl
- 300 g kuřecích prsíček
- 1 lžíce oleje
- 3 papriky (zelená, červená, žlutá)
- 6 rajčat
- pažitka
- 100 g tvrdého sýru (Eidam, Gouda)
Jak na to
Nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova na oleji, přidáme čisté jáhly a vše krátce opražíme. Potom jáhly zalijeme horkou vodou tak, aby byly akorát ve vodě, osolíme a pod pokličkou dusíme do měkka cca 30 minut. Hotové jáhly by měly zůstat hezky sypké.
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a orestujeme je chvíli na trošce oleje, aby nebyly suché. Přidáme nakrájené papriky a rajčata, podlijeme trochou vody, osolíme a krátce dusíme.
Nakonec k lehce podušené zelenině přidáme jáhly, a pokud máme, tak na drobno nasekanou čerstvou pažitku.
Hotové jáhlové rizoto s kuřecím masem posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.