Vzhledem k tomu, jak jsou ředkvičky zdravé, neměli byste je vynechávat. Ředkvičková pomazánka je opravdu výborná, tak tento recept určitě vyzkoušejte.


Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na ředkvičkovou pomazánku

  • 2 svazky ředkviček
  • 2 vejce
  • 200 g žervé, případně bílého jogurtu
  • 2 lžíce másla
  • 50 g tvrdého sýra
  • 1 lžička hořčice
  • sůl

Jak na to

Ředkvičky očistíme, opláchneme a nastrouháme na hrubo. Nastrouhané ředkvičky dáme do menšího cedníku, nebo sítka a posolíme je, aby pustily přebytečnou vodu – cca 15 minut. Zbývající nakonec ještě vymáčkneme rukou.

Zchladlá vejce uvařená na tvrdo nakrájíme na kostičky a přidáme k ředkvičkám.

Na závěr přidáme žervé, máslo, na jemno nastrouhaný sýr, lžičku hořčice a podle chuti dosolíme. Vše samozřejmě promícháme.

Ředkvičková pomazánka
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *