Vzhledem k tomu, jak jsou ředkvičky zdravé, neměli byste je vynechávat. Ředkvičková pomazánka je opravdu výborná, tak tento recept určitě vyzkoušejte.
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na ředkvičkovou pomazánku
- 2 svazky ředkviček
- 2 vejce
- 200 g žervé, případně bílého jogurtu
- 2 lžíce másla
- 50 g tvrdého sýra
- 1 lžička hořčice
- sůl
Jak na to
Ředkvičky očistíme, opláchneme a nastrouháme na hrubo. Nastrouhané ředkvičky dáme do menšího cedníku, nebo sítka a posolíme je, aby pustily přebytečnou vodu – cca 15 minut. Zbývající nakonec ještě vymáčkneme rukou.
Zchladlá vejce uvařená na tvrdo nakrájíme na kostičky a přidáme k ředkvičkám.
Na závěr přidáme žervé, máslo, na jemno nastrouhaný sýr, lžičku hořčice a podle chuti dosolíme. Vše samozřejmě promícháme.
Ředkvičková pomazánka
Odkazy