Máte rádi třešně a období, kdy zrají? Nepropásněte tuto chvíli a určitě si upečte tento lahodný třešňový koláč, kterým opravdu potěšíte všechny mlsouny.
Potřebný čas: 75 minut
Počet porcí: –
Ingredience na třešňový koláč
- 750 g třešní
- šťáva z jednoho citronu
- 250 g hladké mouky
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 1 špetka soli
- 3 vejce
- 200 g moučkového cukru
- 120 g másla
- jemně nastrouhaná kůra z jednoho citronu
- 1 hrst vlašských ořechů nebo mandlí
Jak na to
Třešně opláchneme a vypeckujeme. V míse je smícháme dohromady se šťávou z citronu a s nasekanými ořechy nebo mandlemi.
Prosítou hladkou mouku smícháme s kypřícím práškem a špetkou soli. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme rozpuštěné zchladlé máslo a nastrouhanou kůru z citronu. Mouku s kypřícím práškem pomalu přimícháme do vyšlehaných vajec s cukrem.
Hotové těsto na třešňový koláč rovnoměrně nalijte do koláčové formy vymazané máslem a na těsto dáme připravené třešně. Místy třešně zamáčkneme víc do těsta.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu cca 50 minut. Hotový třešňový koláč můžeme po vytažení lehce posypat moučkovým cukrem.