Máte rádi třešně a období, kdy zrají? Nepropásněte tuto chvíli a určitě si upečte tento lahodný třešňový koláč, kterým opravdu potěšíte všechny mlsouny.


Potřebný čas: 75 minut
Počet porcí:


Ingredience na třešňový koláč

  • 750 g třešní
  • šťáva z jednoho citronu
  • 250 g hladké mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 špetka soli
  • 3 vejce
  • 200 g moučkového cukru
  • 120 g másla
  • jemně nastrouhaná kůra z jednoho citronu
  • 1 hrst vlašských ořechů nebo mandlí

Jak na to

Třešně opláchneme a vypeckujeme. V míse je smícháme dohromady se šťávou z citronu a s nasekanými ořechy nebo mandlemi.

Prosítou hladkou mouku smícháme s kypřícím práškem a špetkou soli. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme rozpuštěné zchladlé máslo a nastrouhanou kůru z citronu. Mouku s kypřícím práškem pomalu přimícháme do vyšlehaných vajec s cukrem.

Hotové těsto na třešňový koláč rovnoměrně nalijte do koláčové formy vymazané máslem a na těsto dáme připravené třešně. Místy třešně zamáčkneme víc do těsta.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu cca 50 minut. Hotový třešňový koláč můžeme po vytažení lehce posypat moučkovým cukrem.

Třešňový koláč
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *