Nemusí být zrovna Velikonoce, abyste si připravily vynikající velikonoční nádivku podle tohoto vyzkoušeného receptu. Podle tradic a zvyků ale právě do této nádivky patří nasekané listy mladých kopřiv, jejichž čas je právě okolo Velikonoc.

  • Čas: 80 minut
  • Množství: 8 porcí

Ingredience

  • 4 vejce
  • 8 rohlíků
  • 450 g uzeného masa (plec)
  • 1 hrst kopřivových listů
  • 1 ks jarní cibulky
  • sůl
  • pepř
  • mletý muškátový oříšek
  • olej
  • mléko

Postup

Oddělíme si žloutky a bílky a z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.

Gumové, nejlépe 2 dny staré rohlíky nakrájíme na kostky a podle potřeby zalijeme mlékem, aby se tak akorát nacucly a rozmělníme.

Uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky, dáme do dostatečně velké mísy. Přidáme oddělené žloutky, nasekanou petrželku, nasekané listy mladých kopřiv, jarní cibulku, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a vše promícháme. Na závěr zlehka přimícháme sníh.

Do vymazané formy nebo pekáčku vylijeme připravenou směs a dáme péct zhruba na hodinu do předehřáté trouby na 180 °C.

Velikonoční nádivka
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *