Nemusí být zrovna Velikonoce, abyste si připravily vynikající velikonoční nádivku podle tohoto vyzkoušeného receptu. Podle tradic a zvyků ale právě do této nádivky patří nasekané listy mladých kopřiv, jejichž čas je právě okolo Velikonoc.
- Čas: 80 minut
- Množství: 8 porcí
Ingredience
- 4 vejce
- 8 rohlíků
- 450 g uzeného masa (plec)
- 1 hrst kopřivových listů
- 1 ks jarní cibulky
- sůl
- pepř
- mletý muškátový oříšek
- olej
- mléko
Postup
Oddělíme si žloutky a bílky a z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
Gumové, nejlépe 2 dny staré rohlíky nakrájíme na kostky a podle potřeby zalijeme mlékem, aby se tak akorát nacucly a rozmělníme.
Uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky, dáme do dostatečně velké mísy. Přidáme oddělené žloutky, nasekanou petrželku, nasekané listy mladých kopřiv, jarní cibulku, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a vše promícháme. Na závěr zlehka přimícháme sníh.
Do vymazané formy nebo pekáčku vylijeme připravenou směs a dáme péct zhruba na hodinu do předehřáté trouby na 180 °C.