Připravte si tyto chutné vepřové kotlety na žampionech s rýží nebo bramborami. Snadný recept pro všechny, kdo rád chuť a vůni žampionů.
Potřebný čas: 50 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na vepřové kotlety
- 4 vepřové kotlety
- 2 lžíce oleje
- 1 větší cibule
- 250 g čerstvých žampionů
- 200 ml kuřecího vývaru
- sůl
- mletý pepř
- menší kousek másla
Jak na to
Vepřové kotlety omyjeme a řádně osušíme. Po okrajích nařízneme, aby se při opečení nekroutily. Jednotlivé kotlety osolíme a opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
Cibulku nakrájíme najemno a osmahneme na rozehřáté pánvi na oleji dozlatova. Přidáme připravené vepřové kotlety a necháme je z obou stran zatáhnout. Pak přidáme na plátky nakrájené žampiony a necháme chvíli restovat. Vše podle potřeby zalijeme vývarem, přiklopíme poklicí a vaříme doměkka, cca 30 minut. Na závěr přidáme kousek másla na zjemnění.
Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.
Vepřové kotlety na žampionech
Odkazy