Vepřové kousky na smetaně z plece jsou vhodné na oběd i večeři. Nic speciálního, ale lahodné a snadné.
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 2
Ingredience receptu
- 300 g vepřové plece
- 3 stroužky česneku
- olivový olej
- 0,5 l vývaru
- 200 ml smetany na vaření
- 1 lžička červené papriky
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Jak na to
Maso nakrájíme na plátky a naložíme do marinády z olivového oleje, česneku, soli, červené papriky a černého pepře. Nejlépe nechat maso marinovat přes noc v ledničce.
Na pánvi rozpálíme olivový olej a opečeme maso z obou stran. Trvá to zhruba 10 minut. Maso podlijeme vývarem, promíchám, přiklopíme pokličku a vaříme 15 – 20 minut dokud maso nezměkne. V průběhu této doby se šťáva a vývar zredukuje na polovinu.
Nakonec přilijeme smetanu a vaříme asi ještě 5 – 7 minut bez pokličky. Do omáčky není vůbec nutné přidávat mouku, protože vařením se omáčka zredukuje a zhoustne.
Podáváme například s vařenými bramborami.