Vepřové kousky na smetaně
Vepřové kousky na smetaně

Vepřové kousky na smetaně z plece jsou vhodné na oběd i večeři. Nic speciálního, ale lahodné a snadné.


Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 2


Ingredience receptu

  • 300 g vepřové plece
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 0,5 l vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 lžička červené papriky
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Jak na to

Maso nakrájíme na plátky a naložíme do marinády z olivového oleje, česneku, soli, červené papriky a černého pepře. Nejlépe nechat maso marinovat přes noc v ledničce.

Na pánvi rozpálíme olivový olej a opečeme maso z obou stran. Trvá to zhruba 10 minut. Maso podlijeme vývarem, promíchám, přiklopíme pokličku a vaříme 15 – 20 minut dokud maso nezměkne. V průběhu této doby se šťáva a vývar zredukuje na polovinu.

Nakonec přilijeme smetanu a vaříme asi ještě 5 – 7 minut bez pokličky. Do omáčky není vůbec nutné přidávat mouku, protože vařením se omáčka zredukuje a zhoustne.

Podáváme například s vařenými bramborami.

Vepřové kousky na smetaně
Odkazy
Štítky:                

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *