Zapečené brambory v troubě s mletým masem

Kdo by neměl rád vynikající zapečené brambory, chcete-li francouzské brambory. Zkuste také tento recept, který je velice snadný, chutný a milovníky masa potěší přítomnost mletého masa! Tak na nic nečekejte a zapečte ty brambory!

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 500 g mletého masa – mix
  • 250 g eidamu
  • 2 vejce
  • 2 rohlíky, nejlépe gumovější
  • mléko
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • pepř
  • 1 česnek
  • olej

Postup

Mleté maso smícháme s nastrouhaným sýrem, přidáme vejce a kousky nejlépe gumových rohlíků namočených do mléka. Osolíme, opepříme podle libosti a vše promícháme.

Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme je na tenké plátky. Olejem si vymažeme zapékací nádobu a naskládáme polovinu množství brambor, které od oka a podle chuti potřeme rozmačkaným česnekem, osolíme a opepříme. Na první vrstvu brambor nalijeme polovinu smetany a rovnoměrně rozprostřeme připravenou směs mletého masa.

Další vrstva je opět z brambor. Takže jejich druhou polovinu hezky naskládáme na masovou směs, opět očesnekujeme, osolíme a opepříme. Na závěr zalijeme druhou polovinou smetany.

Takto připravené brambory s mletým masem dáme péct na 60 minut do předehřáté trouby na 170° C.

Můžeme na závěr zapéct s nastrouhaným sýrem na povrchu, nebo jen sýrem posypat po vytažení z trouby.

Zapečené brambory v troubě s mletým masem
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *