Připravte si domácí zapečené špecle se špenátem. Jedná se o lehký a chutný pokrm, který vám bude chutnat. Zkuste tento ověřený recept.
Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na zapečené špecle
Špecle
- 400 g hladké mouky
- 4 vejce
- 125 ml mléka
- 1 plátek másla
- sůl
Špenát
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g listového špenátu
- 100 ml smetany na vaření (12%)
- sůl
Ostatní
- 100 – 150 g tvrdého sýru (Eidam, Gouda)
Jak na to
Nejprve si připravíme samotné špecle. Mouku, vejce, mléko a sůl vymícháme do hladkého těsta. Dáme si vařit vodu a osolíme ji.
Do vroucí vody přes hrubší cedník prolisujeme těsto, nebo ho natrháme lžičkou. Když špecle vyplavou, vyjmeme je a dáme na chvilku do druhého hrnce se studenou vodou. Pak špecle přecedíme a máslem promastíme.
Na pánvi osmahneme na troše oleje nadrobno nakrájenou cibulku a po chvilce k ní přidáme zapěnit nadrobno posekaný česnek. Po chvilce přidáme pokrájený, vřelou vodou spařený špenát. Přilijeme smetanu, osolíme a vše krátce podusíme.
Nakonec špenát promícháme s uvařenými špeclemi, dáme vše do lehce vymazané zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby (160 °C) na 20 minut.