Ajvar je čalamáda, připravená z lilků, červených paprik, česneku a chilli. Ajvar pochází ze srbské kuchyně, a je známý také pod názvem “srbský salát”. Potřebný čas: cca 2 hodiny Počet porcí: cca 8 malých sklenic Ingredience na ajvar 2 střední
Zapečený lilek s rajčaty a mozzarellou
Výborný pokrm s lilkem, který bude chutnat také vašim dětem. Zkuste recept na zapečený lilek s rajčaty a mozzarellou – budete koukat, jak rychle zmizí. Potřebný čas: 45 minut Počet porcí: 4 Ingredience na zapečený lilek 4 menší nebo 2
Lilková pomazánka
Pokud vám chutná lilek a máte rádi pomazánky, tak určitě vyzkoušejte také tuto exotičtější. Lilková pomazánka (Baba Ganoush) je vynikající např. na tousty. Potřebný čas: 55 minut Počet porcí: 4 Ingredience na lilkovou pomazánku 1 střední lilek 4 lžíce tahini,