Bulgur s kuřecím masem

Snadný, rychlý a dietní recept na bulgur s kuřecím masem a čerstvou nebo mraženou zeleninou podle své chuti, kterou ale můžeme klidně i vynechat. Zkuste!


Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: 2


Ingredience na bulgur s kuřecím masem

  • 150 g bulguru
  • 300 ml zeleninového vývaru nebo vody
  • 2 kuřecí prsíčka
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 cibule (šalotka)
  • čerstvá nebo mražená zelenina podle chuti

Jak na to

Bulgur zalijeme horkým zeleninovým vývarem a povaříme 2,5 – 3 minuty. Stáhneme ze sporáku a necháme pod pokličkou cca 20 minut dojít.

Opláchnutá a osušená kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a orestujeme na rozehřáté pánvi s olivovým olejem a nadrobno nakrájenou cibulkou, dokud nebude kuřecí maso bílé ze všech stran.

Pak ke kuřecímu masu přidám zeleninu podle svého výběru, chvíli orestujeme za občasného promíchání a můžeme podávat.