Domácí bramboráky

Domácí bramboráky
Domácí bramboráky

Na poctivé domácí bramboráky samozřejmě žádné jiné nemají. Vyzkoušejte skvělé bramboráčky třeba se smetanovo-česnekovým dipem.


Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 10 menších bramboráků


Ingredience receptu

  • 500 g brambor
  • 70 g hladké mouky
  • 50 ml teplého mléka
  • 1 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • majoránka
  • pepř
  • sůl
  • olej či sádlo na smažení

Jak na to

Omyté a oloupané brambory nastrouháme nahrubo a necháme na cedníku okapat přebytečnou vodu. Poté do strouhaných brambor přidáme teplé mléko, mouku, vajíčko, utřený česnek, drcenou majoránku, čerstvě mletý pepř a sůl – podle vlastní chuti. Těsto dobře promícháme.

Na pánvi rozpálíme olej, popř. sádlo. Naběračkou vlijeme těsto do pánve a pečeme bramboráčky po obou stranách dozlatova. Hotové bramboráčky dáváme na ubrousek a necháme okapat přebytečný tuk. Podáváme teplé např. se smetanovo-česnekovým dipem.