Jablečná bábovka

Máte-li rádi jablka, nebo se jich vám nadměrně mnoho urodilo, tato jablečná bábovka vás určitě potěší po všech stránkách. Je navíc snadná a moc dobrá.


Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: -


Ingredience na jablečnou bábovku

  • 180 g hladké mouky
  • 120 g cukru krupice
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice
  • 180 g másla
  • 3 vejce
  • 5 jablek
  • 1 lžíce rozinek
  • nasekané vlašské ořechy

Jak na to

Den předem si rozinky namočíme do rumu. Rozpustíme si v kastrolku máslo a necháme chladnout.

Promícháme všechny sypké ingredience – prosetou mouku, cukr, prášek do pečiva, skořici a promícháme. Přidáme zchladlé máslo, vejce a promícháme. Následně přidáme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka, rozinky a případně nasekané vlašské ořechy. vše dobře promícháme v těsto na bábovku.

Bábovkovou formu si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou nebo moukou. Těsto rovnoměrně nalijeme do formy a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C po dobu cca 45 minut.