Kakaová roláda

Potřebujete nečekaně pohostit odpolední návštěvu nebo rodinu něčím dobrým ke kávě? Kakaová roláda tento účel hravě splní. Je rychlá a všem bude chutnat.


Potřebný čas: 30 minut + vychlazení
Počet porcí: 6 – 8


Ingredience na kakaovou roládu

  • 5 vajec
  • 100 g cukru moučka
  • 4 lžíce holandského kakaa
  • 220 ml smetany ke šlehání (min. 33% a více)
  • cukr krupice podle chuti
  • 1 – 2 hrnky borůvek nebo malin, pokud máme

Jak na to

Vejce, cukr a kakao šlehačem důkladně promícháme a směs nalijeme rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem.

Dáme do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme cca 10 minut. Upečený plát vytáhneme z trouby a necháme chvíli zchladnout. Po chvíli smotáme i s pečícím papírem a necháme úplně vychladnout.

Ušlehám si šlehačku a osladíme. Každý podle své chuti.

Vychladlou roládu s pečícím papírem rozmotáme, potřeme šlehačkou a posypeme případně ovocem podle své chuti. Roládu smotáme zpět, již bez pečícího papíru, zabalíme do alobalu a dáme do ledničky vychladit.