Lahodné kakaové řezy s vrstvou kakaové šlehačky jsou jednoduché na přípravu a ke kávě nebo s kakaem nemají chybu. Zkuste tento recept na skvělé řezy.


Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí:


Ingredience na kakaové řezy

Těsto

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek mléka
  • 3 vejce
  • 1/2 hrnku oleje
  • sůl

Šlehačkový krém

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce dobrého kakaa
  • 1,5 lžíce cukru krupice nebo krystal

Jak na to

Smetanu ke šlehání smícháme s kakaem a cukrem a prohřejeme, aby se vše dobře spojilo. Pak necháme v chladu do druhého dne, případně půlku dne.

Smícháme dohromady všechny sypké ingredience na těsto. Přidáme mléko, žloutky a olej a zase promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.

Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C po dobu cca 15 minut.

Z vychlazené smetany s kakaem a cukrem ušleháme tuhou směs a rozetřeme rovnoměrně na zchladlé upečené těsto.

Hotové kakaové řezy dáme vychladit alespoň na hodinu do ledničky.

Kakaové řezy
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *