Kuřecí kari s rýží

Kuřecí kari s rýží
Kuřecí kari s rýží

Jedna z dalších variant, jak si připravit kuřecí maso. Vyzkoušejte tento recept na kuřecí kari s rýží. Jedná se o velice snadnou a chutnou úpravu kuřecího.


Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: 4


Ingredience receptu

  • 500 g kuřecího masa (kuřecí prsa)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce červené kari pasty
  • 2 lžíce bambusových výhonků
  • 2 lžičky rybí omáčky
  • 1 plechovka kokosového mléka (cca 400 ml)
  • šťáva z 1/2 limetky
  • 1/4 lžičky kurkumy
  • hrnek rýže (cca 250 g)

Jak na to

Rýži propláchneme a dáme ji na mírném ohni vařit.

Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. V pánvi wok rozehřejeme olej, na kterém zprudka osmažíme kuřecí kousky. Předěláme do mísy a udržujeme v teple. Do woku dáme červenou kari pastu, necháme chvíli prohřát, přidáme bambusové výhonky, rybí omáčku, kokosové mléko a šťávu z limetky. Promícháme a necháme několik minut provařit. Kuřecí maso vrátíme zpět, přidáme kurkumu, promícháme a vaříme, dokud maso nezměkne. Trvá to přibližně 10 minut.

Kuřecí kari podáváme s vařenou rýží.