Mexická směs s kuřecím masem

Mexická směs s kuřecím masem
Mexická směs s kuřecím masem

Tato mexická směs s kuřecím masem je vynikající podávaná s načesnekovanou topinkou, do které se šťáva hezky nasaje.


Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 4


Ingredience receptu

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 červená paprika
  • 1 plechovka rajčat v celku
  • 1 plechovka červených fazolí, scezené
  • 1 plechovka sladké kukuřice, scezené
  • 1 hrst nasekané čerstvé petrželky
  • 1 lžíce chilli olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička pálivé papriky
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Jak na to

Kuřecí maso omyjeme, očistíme na nakrájíme na malé kousky. Kuřecí kousky naložíme do marinády z chilli olivového oleje, utřeného česneku, pálivé papriky, mletého pepře a soli. Pokud máme čas, necháme kuřecí kousky 1 – 2 hodiny marinovat v ledničce.

Rozpálíme si pánev, ve kterém osmáhneme naložené kuřecí kousky. Trvá to zhruba 8 – 10 minut. Přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku a chvíli restujeme. Přidáme nahrubo nakrájená rajčata z plechovky i se šťávou a opět chvíli povaříme. Přidáme scezené fazole a kukuřici promícháme a ještě pár minut ohříváme. Podle chuti přisolíme. Na závěr vmícháme nasekanou petrželku.

Mexickou směs můžeme podávat např. s topinkami potřenými česnekem a jíst na nich, nebo po chvíli si mexickou směs dát z topinky na talíř a krásně nasátou topinku šťávou přikusovat.