Máte po ruce dostatek vlašských ořechů a rádi pečete? Udělejte tyto výborné ořechové řezy se žloutkovou polevou. Překvapte a potěšte návštěvu, nebo děti.


Potřebný čas:50 minut
Počet porcí:


Ingredience na ořechové řezy

Těsto

  • 280 g cukru krupice
  • 280 g másla
  • 140 g hladké mouky
  • 280 g mletých vlašských ořechů
  • 6 bílků
  • 1 špetka soli

Žloutková poleva

  • 6 žloutků
  • 280 g cukru krupice
  • 2 lžíce šťávy z citronu
  • 2 lžíce šťávy z pomeranče

Jak na to

Těsto na ořechové řezy připravíme tak, že z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, zašleháme cukr a pak pomalu přidáváme mírně rozpuštěné máslo. Nakonec vmícháme ořechy smíchané s prosetou hladkou moukou.

Hotové těsto rovnoměrně vylijeme na vymazaný a vysypaný klasický plech, případně vyložený pečícím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme zhruba 30 minut do lehce zlatavé barvy.

Upečený a zchladlý moučník rovnoměrně potřeme polevou, kterou si připravíme tak, že všechny žloutky s cukrem a šťávou z citrusů utřeme do husté lesklé pěny.

Hotové ořechové řezy krájíme a podáváme. Případně skladujeme v uzavřené „krabičce“, aby neosychaly.

Ořechové řezy
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *