Vyzkoušejte další z několika rizot, tentokrát z pohanky. Toto pohankové rizoto můžete udělat také s kuřecím masem. Je opravdu dobré a pohanka navíc zdravá.
Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na pohankové rizoto
- 1 plátek másla
- 250 g pohanky
- 100 ml bílého vína
- 500 ml zeleninového nebo masového vývaru
- olivový olej
- 2 velké cibule
- zelenina (mrkev, hrášek, kukuřice, brokolice)
- sůl
- mletý pepř
Jak na to
Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme pohanku, kterou promícháme tak, aby se všechna zrnka obalila máslem. Pak přidáme víno a za stálého míchání necháme odpařit. Když se víno odpaří, postupně přilíváme horký vývar a pohanku vaříme do změknutí cca 15 minut na skus.
Odstavíme a na pánvi na oleji osmahneme najemno nasekanou cibuli, přisypeme zeleninu podle svého výběru nakrájenou na drobno, kterou restujeme cca 5 – 10 minut. Než přidáme zeleninu, můžeme orestovat kuřecí prsíčka nakrájené na nudličky a mít tak jednoduše pohankové rizoto s kuřecím masem.
Na závěr pohanku promícháme se zeleninou a přidáme máslo. Tím je pohankové rizoto hotové a můžeme podávat.