Tatarák z lososa

Tatarák z lososa je ideální pochoutkou například při nějaké party nebo oslavě. Připravte vynikající tataráček a potěšte tak všechny, kdo má rád lososa.


Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na tatarák z lososa

  • 650 g filet z čerstvého lososa bez kůže a kostí
  • 1,5 lžíce olivového oleje
  • 2 menší cibule (může být červená i bílá)
  • 1 lžička nasekaného čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • šťáva z 1 citronu
  • pár kapek chilli omáčky
  • sůl
  • mletý pepř

Jak na to

Filet z lososa nakrájíme na menší kousky a ty pak nasekáme nožem. Takto nasekaného lososa dáme do misky, ve kterém budeme vše míchat a zalijeme olivovým olejem. Přidáme hodně na jemno nasekanou cibuli, nasekaný čerstvý zázvor, sójovou omáčku a citronovou šťávu. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Vše lžičkou promícháme a můžeme ještě dochutit několika kapkami chilli omáčky.

Necháme odstát cca 30 minut, aby se všechny chutě spojily, a můžeme podávat např. s opečenou bílou bagetou.