Zelný salát

Zelný salát
Zelný salát

Snadný a rychlý zelný salát s mrkví z hlávkového zelí. Je vhodný k hlavnímu jídlu, ale také samostatně. Tento salát je výborný za čerstva i odležený.


Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 4 – 6


Ingredience receptu

  • 1 kg hlávkového zelí
  • 2 středně velké mrkve
  • 1 svazek hladkolisté petržele
  • 2 – 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý pepř

Jak na to

Do větší mísy nakrájíme hlávkové zelí na nudličky a mrkev nastrouháme nahrubo. Rukama důkladně promačkáme, aby zelí pustilo šťávu.

Do menší misky nachystáme zálivku ze olivového oleje, vinného octa, soli a pepře. Přilijeme na salát a opět důkladně promícháme a nakonec přidáme nasekanou petrželku.

Můžeme nechat odležet nejlépe na pár hodin, ale i čerstvě připravený je skvělý.