Výborné česnekové krutony, které si můžete jednoduše udělat i dopředu. Skvěle se hodí nejen do polévky, ale třeba i do římského salátu a dalších pokrmů.
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: –
Ingredience na česnekové krutony
- 3 – 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- petrželka
- bazalka
- 75 g másla
- 10 plátků bílého toastového chleba
Jak na to
Stroužky česneku utřeme se solí a pepřem dohladka. Přidáme na drobno nasekanou petrželku, bazalku a se změklým máslem vše dohromady ušleháme.
Jednotlivé plátky bílého toastového chleba potřeme připravenou ušlehanou, máslovou směsí a nakrájíme na malé kostičky, které pečeme rozložené na plechu (namazanou stranou nahoru) s pečícím papírem cca 10 minut při 220 °C. Zhruba po 5 minutách krutony promícháme, aby se nepřipalovaly, a pečeme je dozlatova.
Hotové česnekové krutony se skvěle hodí do salátu či polévky a můžeme si je připravit klidně i den dopředu. Dobře se mlsají také samotné krutony a velice rychle mizí.